Artboard 2 copy 35Artboard 64 copy 13Artboard 2 copy 19Artboard 2 copy 31Artboard 64 copy 18Artboard 64 copy 10Artboard 64 copy 11Artboard 64 copy 15Artboard 64 copy 12Artboard 64 copy 13Artboard 64 copy 14Artboard 2 copy 34Artboard 64 copy 19Artboard 64 copy 16MinusArtboard 2 copy 44Artboard 2 copy 38Artboard 2 copy 36PlusArtboard 64 copy 17Artboard 2 copy 43Artboard 2 copy 45Artboard 2 copy 46Artboard 64 copy 16Artboard 64 copy 18Artboard 64 copy 19Artboard 64 copy 17

Gå-hjem-møde om udvikling af social kapital på industriarbejdspladser – resultater fra et interventionsprojekt

Oprettet den 26. okt 2018 - Foto: Colourbox * Af Redaktionen

Hvad betyder social kapital for medarbejderne og lederes muligheder for at varetage deres arbejdsopgaver og for deres trivsel og engagement i arbejdet? Og hvordan kan man udvikle den sociale kapital på en arbejdsplads? Det kan du få nogle svar på ved et gå-hjem-møde den 4. december 2018 i Aarhus.

Begrebet social kapital har indtaget en fremtrædende position i danske virksomheders tænkning omkring det psykiske arbejdsmiljø. Social kapital på arbejdspladsen drejer sig om samarbejdet mellem kolleger og samarbejdet mellem ledere og medarbejdere.

Resultater og erfaringer fra et projekt i mejeriindustrien

På den baggrund har NFA i et forskningsprojekt undersøgt metoder til forbedring af den sociale kapital på arbejdspladsen. I projektet har forskerne også undersøgt den sociale kapitals betydning for effektiviteten i opgaveløsningen og for medarbejdernes trivsel og engagement i arbejdet. På gå-hjem-mødet præsenteres resultater og erfaringer fra dette interventionsprojekt, hvor forskerne har arbejdet med medarbejderinddragende metoder til forbedring af den sociale kapital på 6 arbejdspladser i mejeriindustrien.

Det er forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, som har gennemført projektet i samarbejde med Fagligt Fælles Forbund, Mejeribrugets SamarbejdsForum og Dansk Industri. På mødet præsenterer forskere og samarbejdspartnere fra projektet resultater og praksiserfaringer fra de arbejdspladser, som har deltaget i projektet. Resultaterne belyser,

  • hvordan den sociale kapital har udviklet sig undervejs i projektet, 
  • sammenhænge mellem social kapital på den ene side og effektiviteten i opgaveløsningen og medarbejdernes trivsel og engagement i arbejdet på den anden.

 

Oplæggene optages på video

Hvis du ikke har mulighed for at deltage, kan du efterfølgende se oplæggende på video, da de optages og lægges ud på NFA’s hjemmeside sammen med power point-præsentationerne fra mødet.

Programmet

15.15: Velkomst.

15.25: Hvad er social kapital og hvorfor er det relevant på arbejdspladsen? Ved seniorforsker Thomas Clausen, samarbejdskonsulent Paw Sjørslev Jensen fra Fagligt Fælles Forbund og Mejeribrugets SamarbejdsForum og chefkonsulent Torben Rentzius Jans fra Dansk Industri og Mejeribrugets SamarbejdsForum.

15.45: Hvordan kan man arbejde med den sociale kapital på arbejdspladsen og hvornår er det, indsatsen ’rykker’? Metoder og erfaringer. Ved seniorforsker Thomas Clausen og forsker Annette Meng, begge fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA.

16.15: Kaffe/kage pause og networking.

16.30: Hvad betyder den sociale kapital for virksomhedens drift og medarbejdernes trivsel i arbejdet? Ved seniorforsker Thomas Clausen og forsker Annette Meng, NFA.

16.45: Hvorfor er det relevant at se på social kapital, når man arbejder med at forbedre samarbejdet på virksomhederne? Ved samarbejdskonsulent Paw Sjørslev Jensen og Chefkonsulent Torben Rentzius Jans

17.15: Arrangementet slutter.

Tid, sted, og tilmelding - mødet er desværre blevet aflyst

  • Tid: Tirsdag den 4. december 2018 kl. 15.15-17.15
  • Sted: Arbejdsmedicinsk Klinik, Aarhus Universitetshospital, Jeppe Vontilius auditoriet, Søauditorierne, Vennelyst Boulevard 8, 8000 Århus C
  • Tilmelding: Du kan tilmelde dig mødet via denne elektroniske tilmeldingsblanket (mødet er desværre blevet aflyst).

 

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem

  • Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø
  • Fagligt Fælles Forbund
  • Mejeribrugets SamarbejdsForum
  • Dansk Industri
  • Arbejdsmedicinsk Klinik, Aarhus

 

Yderligere oplysninger

Akademisk medarbejder Sanne Westergaard, NFA.