Aktuelt

Mobning foregår ikke kun i skolegården

Forebyggelse og håndtering af mobning på arbejdspladsen er en fælles opgave. Alle har en rolle. Få gode råd til at hvad I kan gøre.

5 gode råd

5 gode råd til DIG, der arbejder hjemme under Coronakrisen

De gode råd udspringer af forskningsprojektet Mental sundhed og arbejdsfællesskaber under coronakrisen (MESA). Projektet består af 116 interviews med ledere og medarbejdere, samt indsamling af øvrig forskning om coronakrisen.

Elastiktræning du kan lave derhjemme

Er du også øm i kroppen efter mange måneders hjemmearbejde? Professor Lars Andersen anbefaler tre enkle øvelser, som du nemt kan lave derhjemme med en træningselastik.

corona sikkerhed

Ny tjekliste hjælper med Covid-19-sikkerheden

Med en ny tjekliste i appen Safety Observer kan virksomheder dokumentere og vurdere deres Covid-19-sikkerhedstiltag. Listen er udviklet af forskere fra NFA og kan bruges i de fleste brancher.

Udvalgte resultater fra arbejdsmiljøforskningen – NFA’s årsberetning for 2020

NFA har i 2020 arbejdet på at sætte retningen for de kommende år, hvor målet er at bedrive mere anvendelsesorienteret forskning og kommunikation i øjenhøjde, så forskningen sætter et samfundsmæssigt aftryk.

coronatrivsel.dk

Viden og redskaber til at styrke trivslen på arbejdspladserne

Coronakrisen har ændret arbejdslivet for mange medarbejdere og ledere. Et forskningsprojekt har undersøgt, hvad det betyder for trivsel og arbejdsfællesskaber samt udviklet redskaber og gode råd.

Nyheder

TEMA: Nyere forskning om arbejdsmiljø i byggebranchen

Nyere forskning om arbejdsmiljø i byggebranchen

Bygge- og anlægsbranchen er kendetegnet ved et arbejdsmiljø med hårdt fysisk arbejde og en betydelig risiko for ulykker. I dette nyhedsbrev præsenteres et indblik i nyere forskning om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Proaktiv målsætning kan bidrage til bedre forebyggelseskultur

I et internationalt forskningsprojekt har man afprøvet en udviklingsproces, der inddrager forskere, faglige organisationer og praktikere i at udvikle forslag til en række proaktive mål for sikkerhed, sundhed, og trivsel.


Ny forskning på vej om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen

NFA er gang med flere forskningsprojekter, der skal give ny viden om, hvordan vi designer fremtidens byggearbejdspladser, så arbejdet bliver mindre belastende.

test

Dansk Psykosocialt spørgeskema DPQ

Spørgsmålene i Dansk Psykosocialt Spørgeskema (DPQ) belyser 38 forskellige temaer, der fordeler sig på fem overordnede dimensioner af det psykiske arbejdsmiljø.

safetyObserver

Safety observer version 2.0

Sikkerhedsapp’en Safety Observer er nu lanceret i en version 2.0 med nye funktioner og skabeloner til sikkerhedsrunderinger i endnu flere brancher.

Nyhedsbreve

Sygefravær

Hvordan ser det ud med sygefraværet i den danske arbejdsstyrke, og hvordan hænger sygefraværet sammen med arbejdsmiljøet? Dette temanyhedsbrev giver et indblik i dele af forskningen på området.

Nyhedsbrev tilmelding

Vil du gerne modtage temanyhedsbreve, seneste nyheder, artikler og relevante værktøjer fra NFA?

...så tilmeld dig NFA's nyhedsbrev og modtag  relevant information om arbejdsmiljø direkte i din indbakke

Nyere forskning om arbejdsmiljøet i bygge- og anlægsbranchen

Bygge- og anlægsbranchen er kendetegnet ved et arbejdsmiljø med hårdt fysisk arbejde og en betydelig risiko for ulykker. I dette nyhedsbrev præsenteres et indblik i nyere forskning om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Flere nyhedsbreve

Seksuel chikane

Sexchikane skal undersøges mere målrettet – både i forskningen og på arbejdspladserne. Temanyhedsbrev om seksuel chikane på arbejdspladsen

Ny portal skal styrke risikovurderingen af tekniske nanomaterialer på arbejdspladserne

Hvordan sikrer vi, at forskningsbaseret viden i højere grad bliver brugt og kommer i spil ude på arbejdspladserne?