Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø fylder rundt

Det er 70 år siden, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) kom til verden som et laboratorium under Fabriks- og Arbejdstilsynet. Meget er sket siden da – både med danskernes arbejdsmiljø, men også med forskningscenteret.

For at fejre jubilæet fik NFA besøg af flere markante personer på arbejdsmiljøområdet samt en række internationale forskere, der gav deres perspektiv på arbejdsmiljø og arbejdsmiljøforskning.

Her på siden, kan du læse de artikler og videoer, der er blevet til i anledning af jubilæet. 

 

Videoer

Se videoer med oplægsholdere og gæster, som blev interviewet i forbindelse med NFAs 70 års jubilæum.

Inger Schaumburg, direktør for Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø

Inger Schaumburg, direktør for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, fortæller om de vigtigste udfordringer i forhold til fremtidens arbejdsmiljø.

Hans-Horst Konkolewsky, generalsekretær i ISSA

Hans-Horst Konkolewsky, generalsekretær i ISSA, giver sit bud på fremtidens udfordringer i arbejdsmiljøarbejdet i anledning af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs 70 års jubilæum.

Peter Vesterheden, direktør i Arbejdstilsynet

Peter Vesterheden, direktør i Arbejdstilsynet, fortæller om sit syn på fremtidens udfordringer i arbejdsmiljøarbejdet i anledning af 70 års jubilæet for Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Jens Peter Bonde, professor, Arbejdsmedicinsk Klinik Bispebjerg

I anledning af Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs 70 års jubilæum giver Jens Peter Bonde, professor, Arbejdsmedicinsk Klinik Bispebjerg sit bud på den største udfordring for arbejdsmiljøet i fremtiden.

Dietmar Reinart, formand for Perosh

Dietmar Reinart, formand for Perosh, som er en sammenslutning af arbejdsmiljøforskningsinstitutioner i Europa, fortæller, hvad han mener, er de vigtigste udfordringer i forhold til fremtidens arbejdsmiljø.

Margaret M. Kitt, vicedirektør på NIOSH

Margaret M. Kitt, som er vicedirektør på NIOSH, det amerikanske forskningscenter for Arbejdsmiljø, fortæller, hvad hun mener, er de vigtigste udfordringer i forhold til fremtidens arbejdsmiljø.

Maria Albin, professor ved Karolinska Instituttet

Maria Albin, professor ved Karolinska Institutet i Stockholm fortæller, hvorfor er det vigtigt at udvikle et bæredygtigt arbejdsliv i fremtiden.

Pål Molander, direktør for STAMI

Pål Molander, direktør for det norske arbejdsmiljøinstitut, STAMI, fortæller hvordan den nordiske model og arbejdsmiljøet bliver påvirket af udviklingen i disse år.

Reportage fra jubilæumsdagen 

Se et sammenklip fra jubilæumsdagen.  


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00