Formidlingsmøde om anbefalinger om rådgivning om smerter på arbejdspladsen

Formidlingsmødet blev afholdt på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø den 18. juni 2019. Læs mere og find links til præsentation og pjece.

Hvad er PERMA-projektet?

Forskningsprojektet PERMA står for Praksis- og Evidensbaserede anbefalinger i Rådgivningen om Muskelskeletbesvær på Arbejdspladsen. Det er et samarbejdsprojekt mellem Brancheforeningen for rådgivningsenheder (BAMR) og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA). 

Smerter i muskler og led (muskel- og skeletbesvær) er en af de største årsager til, at mange medarbejdere forlader arbejdsmarkedet før pensionsalderen. På den baggrund, har formålet med PERMA-projektet været at udvikle anbefalinger, som arbejdsmiljørådgivere kan benytte i deres arbejde med at forebygge og reducere muskelskeletbesvær på arbejdspladserne.

Det særlige ved PERMA-projektet har været, at arbejdsmiljørådgivere med varierende anciennitet og baggrund har spillet en central rolle gennem hele projektet. Med afsæt i deres praktiske erfaringer har arbejdsmiljørådgiverne udpeget, hvilke udfordringer i arbejdsmiljøet, som anbefalingerne skulle omfatte. Derudover har de også været med i selve udviklingen og justeringen af anbefalingerne. Kombinationen af evidensbaseret viden og viden fra arbejdsmiljørådgivernes praksis er dermed blevet omsat til PERMA-anbefalingerne.

PERMA er et 3-årigt forskningsprojekt, som blev igangsat i foråret 2016 med støtte fra Arbejdsmiljøforskningsfonden. Det blev afsluttet med et formidlingsmøde om resultaterne af projektet den 18. juni 2019.

Oplæg om PERMA-projektet og videngrundlaget

Af seniorforsker Charlotte Diana Nørregaard Rasmussen, NFA, som gav en gennemgang af PERMA-projektet og de praktiske anbefalinger.

Af direktør Arne Helgesen, Arbejdsmiljørådgiverne om PERMA-projektet som en del af videngrundlaget for fremtidens arbejdsmiljørådgivning.
 

Download pjecen med anbefalingerne fra PERMA-projektet

Anbefalinger til rådgivning om smerter i muskler og led på arbejdspladsen – en sammenfatning af evidens og praktiske erfaringer, NFA, 2019.

 

 

 


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00