Formidlingsmøde - psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning

Forskere fra et af de største studier i verden om psykosocialt arbejdsmiljø og heldbred holdt oplæg om nogle af resultaterne fra projektet ’Arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning i udsatte grupper’ på et formidlingsmøde 6. oktober 2016.

Forskere fra et af verdens største studier om psykosocialt arbejdsmiljø og helbred (IPD-work-konsortiet) fortalte om sammenhængen mellem psykosocialt arbejdsmiljø, psykisk helbred og tilknytningen til arbejdsmarkedet for udsatte grupper på et formidlingsmøde på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø den 6. oktober 2016.

Forskerne bag projektet ”Arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning i udsatte grupper’ har undersøgt, om nogle grupper af ansatte er særligt sårbare over for effekterne af et belastet psykosocialt arbejdsmiljø.

Eksempelvis har forskerne undersøgt, om personer med søvnproblemer eller dårligt psykisk helbred er særligt sårbare overfor et belastet psykosocialt arbejdsmiljø, eller om nogle psykosociale faktorer kan give forskellige helbredseffekter, afhængigt af om man er mand eller kvinde, og om man har taget en kort eller en lang uddannelse.

Projektet ”Arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning i udsatte grupper’ er foregået i samarbejde med det såkaldte ’ IPD-Work-konsortium’, som er en international forskergruppe, der sammenfatter data om arbejdsmiljø og helbred fra en række Europæiske kohortestudier.

Se videoer og præsentationer 

Professor Reiner Rugulies, NFA, giver en introduktion til og en oversigt over projektet ”Arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning i udsatte grupper’.

Hent Reiner Rugulies's præsentation (pdf)

Samspil mellem det psykosociale arbejdsmiljø og betingelser udenfor arbejdsmiljøet -resultater fra projektet ’Arbejdsmiljø, psykisk helbred og arbejdsmarkedstilknytning i udsatte grupper’

Seniorforsker Ida E. H. Madsen, NFA, fortæller om, hvordan betingelser udenfor arbejdsmiljøet, såsom venskaber, familier og søvnkvalitet, har indvirkning på den måde, arbejdsmiljøet påvirker os.

Hent Ida E. H. Madsen's præsentation (pdf) 

Belastet psykisk arbejdsmiljø og sygdom – resultater fra IPD-work-konsortiets projekter. 

Professor Mika Kivimäki, Finnish Institute of Occupational Safety and Health, University College London, University of Helsinki er initiativtager til IPD—Work-konsortiet. Her giver han et overblik over de vigtigste resultater fra IPD-work-studierne om, hvorvidt de psykosociale faktorer som høje krav og lav kontrol i arbejdet, jobusikkerhed og lange arbejdstider hænger sammen med udviklingen af fx hjertekarsygdom, diabetes og kræft.

Hent Mika Kivimäki's præsentation (pdf)

Læs nyheden om formidlingsmødet

Yderligere oplysninger

Seniorforsker Ida E. H. Madsen, NFA.


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00