Gå-hjem-møde om smerter i muskler og led på arbejdspladsen - behov for nytænkning

Forskere fra NFA og praktikere fra Frederiksberg Kommune præsenterede eksempler på resultater og aktuelle projekter fra NFA’s forskning i forebyggelse af smerter i muskler og led.

Forebyggelse af smerter i muskler og led på arbejdspladsen - er der behov for nytænkning?

Forskere og praktikere præsenterede to nye, store, innovative indsatser for at forebygge smerter i muskler og led (MSB) og konsekvenserne af dem. Derudover lagde mødet op til diskussion af behovet for nytænkning af indsatserne på danske arbejdsplaser og eventuelle konsekvenser af dem.

Det skete på et gå-hjem-møde med titlen 'Forebyggelse af smerter I muskler og led på arbejdspladsen - behov for nytænkning?' på NFA den 29. april 2015. Her på siden kan du se forskernes præsentationer på video og deres power points.

Se oplæggene på video og power points her

Smerter i muskler og led på arbejdspladsen - Hvilken vej skal vi gå? Ved professor Andreas Holtermann, NFA.

Flerstrenget forebyggelse af ondt i ryggen – et interventionsprojekt blandt SOSU’er i ældreplejen, ved ph.d.-studerende Charlotte Nørregaard Rasmussen, NFA. 

Kan en indsats med fokus på uddannelse og kommunikation reducere medarbejdernes smerter? Ved ph.d.-studerende Anne Konring Larsen, NFA.  

Nye veje i forebyggelsen? – kommunens erfaringer med ForUdSæt-indsatsen i plejesektoren, ved teamlederne Mia og Marlene, Flintholm Plejeboliger i Frederiksberg Kommune.

Læs artiklen ’Kvalitetstid uden forstyrrelser’ om ForUdSæt-indsatsen i Frederiksberg Kommune, som er offentliggjort på Videncenter for Arbejsmiljøs hjemmeside.

På mødet fik deltagerne også mulighed for at stille spørgsmål til et panel, der bestod af professor Andreas Holtermann, seniorforsker Marie Birk Jørgensen samt de ovenstående oplægsholdere.

Læs mere

Find viden om forebyggelse af smerter i muskler og led, øvelser og praktiske eksempler på kampagnesitet 'Job&Krop'.

Yderligere oplysninger

Seniorkonsulent Paul-Anker Lund.


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00