Sikkert og sundt arbejdsmiljø for unge 2018

Unge er en særligt udsat gruppe på det danske arbejdsmarked. Der er brug for at hjælpe dem bedst muligt i gang med arbejdslivet og sikre deres arbejdsevne gennem hele arbejdslivet. Det var emnet for på et gå hjem møde på NFA d. 22. maj 2018.

Unge bliver udsat for en række forskellige sundheds- og sikkerhedsmæssige risikofaktorer, som både kan få kortere- og længerevarende betydning for deres helbred og arbejdsliv. De har også en højere risiko for at komme ud for en arbejdsulykke sammenlignet med resten af den erhvervsaktive del af befolkningen. Samtidig oplever de unge også en højere grad af mentale sundhedsproblemer samt smerter i muskler og led sammenlignet med andre aldersgrupper.

Se videoer og hent præsentationer

På gå hjem mødet d. 22. maj 2018 holdt flere forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, NFA, oplæg om dette tema. Herunder kan du se videoer og hente præsentationerne fra mødet. 

Hvorfor unge - og hvad ved vi om unges arbejdsmiljø?

Seniorforsker Johnny Dyreborg, NFA, giver et bredt og introducerende overblik over den eksisterende viden på området samt perspektiver for forebyggelse.

Hent Johnny Dyreborg's præsentation (pfd)

Forsker Kristina Karstad, NFA, fortæller om unge og ergonomiske belastninger og resultater, løsninger og erfaringer fra nyere forskningsprojekter.

Hent Kristina Karstad's præsentation (pdf)

Seniorforsker Jesper Kristiansen fortæller om, hvilke indsatser man kan sætte i gang på arbejdspladsen for at hjælpe yngre arbejdstagere i forhold til mentale helbredsproblemer.

Hent Jesper Kristiansen's præsentation (pdf)
 

Psykolog og souschef Kent Nielsen fra Arbejdsmedicin, Regionshospitalet Herning fortæller om forskningsprojekter, der viser, at det er vigtigt at rette indsatsen for unges sikkerhed mod arbejdspladsen. 

Hent Kent Nielsen's præsentation (pdf)

Yderligere oplysninger

Specialkonsulent Paul-Anker Lund


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00