Syng på jobbet og gør arbejdet meningsfuldt

Oprettet den 28. maj 2014

De medarbejdere, der selv er med til at skabe deres eget job bevarer engagementet, også selv om arbejdskravene er høje. Og de undgår tilsyneladende også at blive udbrændt under stressede forhold, siger forskningsprofessor.

Trivsel og engagement på arbejdspladsen er en ægte win-win-situation. Virksomhed, ledelse, mellemledere og ansatte kan alle være med til at øge trivslen. På den ene side kan ledelsen bidrage mest muligt til medarbejdernes trivsel og udvikling ved at anvende ’tjenende lederskab’, dvs. at uddelegere magt, sætte andres behov før sine egne og hjælpe medarbejderne med at performe bedst muligt. På den anden side kan de ansatte også selv være med til at øge trivslen ved at medskabe deres job, så det i så høj grad som muligt svarer til deres individuelle behov, værdier og ønsker.

 

Medarbejdere, der er aktive jobskabere, kan bevare engagementet i deres arbejde - også selv om kravene i arbejder stiger, siger Jari Hakanen. Foto: Thomas Tolstrup.

Det slog forskningsprofessor Jari Hakanen fra det finske arbejdsmiljøinstitut fast på den internationale konference ’Wellbeing at Work 2014’ i København den 26.-28. maj. Han var en af hovedtalerne på konferencen. Jari Hakanen fortsatte:

-I Finland er det ikke ualmindeligt at pålægge andre ansvaret for ens sundhed og trivsel på arbejdspladsen. Som ansat kan man fx sige ”At hvis bare lederen var dygtigere, ville jeg trives bedre”. Mens lederen måske vil påstå, ”At hvis blot medarbejderne var bedre til at tage vare på sig selv, ville alt være godt.”

Vær glad og få et meningsfyldt arbejde

Jari Hakanens tale handler en del om hans og kollegernes store innovationsprojekt i Finland, som på et tidspunkt omfattede 87 store virksomheder. I dansk oversættelse hedder projektet ’Inspirationsspiralen – Innovative and blomstrende arbejdspladser’ (INSPI)’. Han kommer med et konkret eksempel på, hvordan medarbejdere kan bidrage til øget trivsel:
-Forestil dig en ekspedient i et stort og travlt supermarked. Han eller hun kan beslutte sig for en positiv attitude og tiltale kunden med fx et ”Hej, hvordan går det?” eller måske af og til synge lidt for at gøre indkøbsturen sjovere og mere meningsfuld for både sig selv og kunderne.
Eksemplet lyder måske banalt, forklarer Jari Hakanen, men kan vise, hvordan ansatte selv kan medskabe deres job ved at definere samspillet med kunder og kolleger og det sociale del af arbejdet og dermed opleve større engagement.
-Foreløbigt tyder resultaterne fra projektet på, at medarbejdere, der er aktive jobskabere kan bevare engagementet i deres arbejde, også selv om kravene på arbejder stiger. Det tyder også på, at disse jobskabere kan undgå udbrændthed i stressede situationer, siger Jari Hakanen.

Spiral of Inspiration – Innovative and Flourishing Workplaces – the INSPI study

Spiral of Inspiration er et forsknings- og udviklingsprojekt. Formålet er at forbedre kvaliteten af arbejdslivet, medarbejderens trivsel og virksomhedens produktion. 87 organisationer med over 11. 000 medarbejdere deltog fra starten i studiet, og for øjeblikket bliver der indført tre forskellige slags positive interventioner på nogle af arbejdspladserne. Interventionerne fokuserer på at opbygge tjenende lederskab, jobskabelse og gruppe/teamengagement og positivitet.