Nyt forskningsbaseret værktøj kan hjælpe med at skabe gode forandringer

Oprettet den 7. sep 2020

Nyt forskningsbaseret værktøj fra NFA med materiale til en workshop om god forandringshåndtering kan hjælpe ledere og medarbejdere med at gennemføre forandringer på arbejdspladsen.

Hvordan kan ledere og medarbejdere blive bedre til at gennemføre forandringer på arbejdspladsen, så de belaster sig selv og hinanden mindst muligt, og resultatet bliver bedst muligt? 

Forskere fra NFA har udviklet et materiale til en 3-timers workshop, der kan bruges, uanset om man står over for en forandring eller allerede er midt i den. Redskabet er målrettet især ledere,  arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter og andre, der har en særlig rolle i forhold til at gennemføre forandringer på arbejdspladsen.

Vær forberedt på forskellige reaktioner

Ved organisationsforandringer er det først og fremmest vigtigt at være forberedt på, at der kan komme forskellige reaktioner og at kunne tale om det, fortæller Johan Simonsen Abildgaard, seniorforsker, NFA.

 - Der er ingen tvivl om, at det er hårdt for en organisation at gennemgå en forandringsproces, det har flere undersøgelser vist. Og der kan være mange forskellige grunde til, at der er modstand: Usikkerhed om hvad der kommer til at ske, frygt for at blive fyret eller manglende tiltro til ledelsen og den nye kurs. Alle disse typer modstand skal håndteres forskelligt, forklarer Johan Simonsen Abildgaard.

Der er selvfølgelig mange ting, man skal have fokus på i forbindelse med forandringer, men når vi taler om psykosocialt arbejdsmiljø, er det især vigtigt at have metoder til at tackle de gnidninger, der ofte opstår i forbindelse med forandringer, fremhæver Esben Langager Olsen, ErhvervsPhD-studerende hos Novozymes og NFA, der har været med til at udvikle værktøjet. 

 - Vi håber, at materialet kan hjælpe virksomhederne med at implementere nogle tiltag, der kan få dem gennem forandringsprocessen på en god måde og samtidig huske det menneskelige aspekt. 

Forskningen bag værktøjet

Materialet er udviklet som en del af forskningsprojektet Psykosocialt arbejdsmiljø under organisatoriske forandringer – et interventionsprojekt, der er finansieret af Arbejdsmiljøforskningsfonden og gennemført ved NFA i samarbejde med Workz, Novozymes og University of Sheffield. Projektet har haft til formål at afprøve nye metoder til at udvikle lederes forandringskompetencer og derigennem styrke virksomhedernes forandringsprocesser og det psykosociale arbejdsmiljø.

Se materialet her

Yderligere oplysninger

Johan Simonsen Abildgaard, seniorforsker, NFA