Hvordan bruger du forskningsviden fra NFA?

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø 27. sep 2021

Viden fra NFA bliver anvendt og omsat i et vigtigt samspil med interessenter. Vi måler hvert år, hvor meget, og hvordan NFA’s viden bruges. Alle interessenter er inviteret til at deltage i den nye og væsentlig kortere undersøgelse.

REDIGERET 10.11.2021

Bruger du forskningsviden fra NFA i dit arbejde som konsulent, underviser, leder, medarbejderrepræsentant, partsrepræsentant, tilsynsførende eller lignende? Så vil vi meget gerne høre din mening, så vi kan blive klogere på, hvordan viden fra NFA bliver spredt og anvendt så den på længere sigt kan bidrage til at skabe forandringer.

- Jeg håber vores interessenter vil se det som en god mulighed for at fortælle NFA, hvad de finder brugbart. I samme ånd har vi lyttet til den feedback, vi fik sidste år og gjort undersøgelsen kortere. Vi har skåret 85 spørgsmål væk, så de fleste kun skal svare på ca. 40 delspørgsmål. Syntes man sidste års skema var lovligt langt, så skal det ikke virke afskrækkende, siger chefkonsulent Ole H. Sørensen fra NFA, der har stået for udviklingen af instrumentet.

Det er et fint lille spørgeskema, der er nemt at gå til, skriver en af de 15 praktikere, som har testet skemaet.

Sætter retning for NFA’s forskning og formidling

Måleinstrumentet, der er den første af sin art i verden, består af et spørgeskema, blev udviklet i 2020, og det er nu anden gang, det udsendes.

- Det har vist sig at være en valid og gangbar metode til at måle og dokumentere, hvordan forskellige målgrupper bruger og omsætter NFA-viden på forskellige måder. Det er vigtige indsigter for os, som vi bruger til at sætte retning for NFA’s forskning og tilrettelægge vores formidling, så vi i højere grad kan matche behovet hos vores interessenter, siger Steffen Bohni, direktør for NFA.

Undersøgelsen bliver gennemført en gang om året i 4 år, og den er afsluttet for 2021

Yderligere oplysninger

Chefkonsulent Ole H. Sørensen, NFA


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00