Aktuelt

God sommer

Viden om forskning i det DANSKE ARBEJDSMILJØ er NFA ret skarpe på - men hvad med APEROL SPRITZ's eller kølig LEMONADE i sommerferien? VIRKER DET? Det vil vi lade være op til jer at afgøre med et varmt GOD SOMMER herfra. Vi ses til august, hvor NFA igen serverer dugfrisk forskning.

SOSU visual

Brug af hjælpemidler mindsker risikoen for rygsmerter

SOSU-assistenter og -hjælpere og sygeplejersker har mindre risiko for at få rygsmerter, hvis de ofte bruger hjælpemidler som intelligent seng og loftlift, når de flytter patienter.

Exoskelet visualisering

Kan exoskeletter lette fysisk belastende arbejde?

Forskere fra NFA er ved at undersøge, hvordan man bedst anvender exoskeletter som hjælpemiddel til at nedbringe belastningen i lager- og byggebranchen

Nyt studie viser tydelig sammenhæng mellem stress og efterfølgende fravær illustration

Nyt studie viser tydelig sammenhæng mellem stress og efterfølgende fravær

Medarbejdere, der angiver, at de har følt sig stressede inden for de seneste to uger, har væsentligt færre arbejdsdage, mere sygefravær og flere dage i ledighed i de efterfølgende fire år.

Hvordan kommer I på arbejde efter coronakrisen illustration

Hvordan kommer I på arbejde efter coronakrisen?

Coronakrisen har været hård, men krisen har også ført til læring, nye erkendelser og håb for fremtidens arbejdspladser. Hvad har du og din arbejdsplads lært fra Coronakrisen?

Fysiske krav i arbejdet bør tilpasses ældre arbejdstagere illustration

Fysiske krav i arbejdet bør tilpasses ældre arbejdstagere

Ældre arbejdstagere med hårdt fysisk arbejde har større risiko for at blive sygemeldt, end deres yngre kollegaer.

Elastiktræning du kan lave derhjemme illustration

Elastiktræning du kan lave derhjemme

Er du også øm i kroppen efter mange måneders hjemmearbejde? Professor Lars Andersen anbefaler tre enkle øvelser, som du nemt kan lave derhjemme med en træningselastik.

6 gode råd til DIG, der arbejder hjemme under Coronakrisen

6 gode råd til DIG, der arbejder hjemme under Coronakrisen

De gode råd udspringer af forskningsprojektet Mental sundhed og arbejdsfællesskaber under coronakrisen (MESA). Projektet består af 116 interviews med ledere og medarbejdere, samt indsamling af øvrig forskning om coronakrisen.

Pas på sædcellerne illustration

Pas på sædcellerne!

Svejserøg mindsker produktionen af sædceller hos rotter - og dermed sandsynligvis også hos mennesker, viser en undersøgelse som vi har lavet i samarbejde med amerikanske forskere.

Mobning foregår ikke kun i skolegården illustration

Mobning foregår ikke kun i skolegården

Forebyggelse og håndtering af mobning på arbejdspladsen er en fælles opgave. Alle har en rolle. Få gode råd til at hvad I kan gøre.

Årsberetning 2020 tretrins raket

Udvalgte resultater fra arbejdsmiljøforskningen – NFA’s årsberetning for 2020

NFA har i 2020 arbejdet på at sætte retningen for de kommende år, hvor målet er at bedrive mere anvendelsesorienteret forskning og kommunikation i øjenhøjde, så forskningen sætter et samfundsmæssigt aftryk.

Nyheder

TEMA: Nyere forskning om arbejdsmiljø i byggebranchen

Nyere forskning om arbejdsmiljø i byggebranchen

Bygge- og anlægsbranchen er kendetegnet ved et arbejdsmiljø med hårdt fysisk arbejde og en betydelig risiko for ulykker. I dette nyhedsbrev præsenteres et indblik i nyere forskning om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Proaktiv målsætning kan bidrage til bedre forebyggelseskultur illustration

Proaktiv målsætning kan bidrage til bedre forebyggelseskultur

I et internationalt forskningsprojekt har man afprøvet en udviklingsproces, der inddrager forskere, faglige organisationer og praktikere i at udvikle forslag til en række proaktive mål for sikkerhed, sundhed, og trivsel.


Ny forskning på vej om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen illustration

Ny forskning på vej om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen

NFA er gang med flere forskningsprojekter, der skal give ny viden om, hvordan vi designer fremtidens byggearbejdspladser, så arbejdet bliver mindre belastende.

Dansk Psykosocialt spørgeskema DPQ

Spørgsmålene i Dansk Psykosocialt Spørgeskema (DPQ) belyser 38 forskellige temaer, der fordeler sig på fem overordnede dimensioner af det psykiske arbejdsmiljø.

Safety observer version 2.0 illustration

Safety observer version 2.0

Sikkerhedsapp’en Safety Observer er nu lanceret i en version 2.0 med nye funktioner og skabeloner til sikkerhedsrunderinger i endnu flere brancher.

Nyhedsbreve

Sygefravær

Hvordan ser det ud med sygefraværet i den danske arbejdsstyrke, og hvordan hænger sygefraværet sammen med arbejdsmiljøet? Dette temanyhedsbrev giver et indblik i dele af forskningen på området.

Nyere forskning om arbejdsmiljøet i bygge- og anlægsbranchen

Bygge- og anlægsbranchen er kendetegnet ved et arbejdsmiljø med hårdt fysisk arbejde og en betydelig risiko for ulykker. I dette nyhedsbrev præsenteres et indblik i nyere forskning om arbejdsmiljø i bygge- og anlægsbranchen fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Flere nyhedsbreve

Seksuel chikane

Sexchikane skal undersøges mere målrettet – både i forskningen og på arbejdspladserne. Temanyhedsbrev om seksuel chikane på arbejdspladsen

Ny portal skal styrke risikovurderingen af tekniske nanomaterialer på arbejdspladserne

Hvordan sikrer vi, at forskningsbaseret viden i højere grad bliver brugt og kommer i spil ude på arbejdspladserne?