Ny podcastserie: Forflyt med omtanke

'Forflyt med omtanke' er en ny podcastserie på otte episoder, der har fokus på forebyggelse af akut fysisk overbelastning på social- og sundhedsområdet.

Hvad er akut fysisk overbelastning? Hvor og hvornår opstår de farlige situationer? Og hvad kan man gøre for at forebygge dem? Det forsøger podcastserien ‘Forflyt med omtanke’ bl.a. at finde svar på.

Podcasten er baseret på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljøs (NFA) rapport; ’Forebyggelse af akut fysisk overbelastning på social- og sundhedsområdet’ produceret af BFA Velfærd & Offentlig administration. Rapporten sætter fokus på årsagerne til akut fysisk overbelastning under personforflytninger og hvordan man kan forbygge dem på arbejdspladsen.

Forskerne bag rapporten konkluderer bl.a., at manglende risikovurdering kan være en væsentlig årsag til akut fysisk overbelastning. Ændring af dårlige arbejdsvaner, prioritering af forflytninger og hjælpemidler, brugen af egen, borger eller patient som ressource og vigtigheden af ledelsesopbakning bliver derfor foreslået som forebyggende strategier for akut fysisk overbelastning.

Skab en god dialog på arbejdspladsen

På arbejdspladsen kan man bruge rapporten og podcastserien til at skabe dialog og refleksion om, hvordan man kan arbejde med at forebygge akut fysisk overbelastning i hverdagen. Hør i podcastseriens otte episoder de ansattes historier og eksperternes bud på, hvorfor krop- og rygskaderne opstår, og hvad der skal til, for at man kan undgå dem.

Podcasten ’Forflyt med omtanke’ udkommer hver onsdag fra d. 30. oktober, med pause over jul og nytår, fra d. 4. december til 8. januar.

Læs rapporten og hør podcastserien, hvor du lytter til podcast, eller hold dig opdateret på https://www.forflyt.dk/podcast

Yderligere oplysninger

Seniorforsker Markus Due Jakobsen, NFA


NFA logo

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø | Lersø Parkallé 105 | 2100 København Ø. | T: 39 16 52 00 | F: 39 16 52 01 | M: nfa@nfa.dk | CVR: 15 41 37 00