Ingen nye arrangementer planlagt
Der er ingen nye arrangementer planlagt på nuværende tidspunkt.
Der er ingen nye arrangementer planlagt på nuværende tidspunkt.
25. november 2024
Der findes ikke én opskrift på at blive sundere på arbejdet. På dette webinar præsenterer forskere fra NFA to tilgange til et sundere arbejdsliv – sundhedsfremmende småøvelser og Sundhedsmiljø.
Webinaret blev afholdt mandag den 25. november kl. 10-11.
20. november 2024
Sprayprodukter gør det nemmere at påføre et produkt til en overflade. De bruges derfor i mange forskellige brancher. Men brug af sprayprodukter spreder også mange små dråber i luften, som den ansatte kan indånde. Hvis sprayproduktet indeholder toksiske stoffer, kan det derfor skade medarbejdernes lunger.
På dette temamøde gav forskere fra NFA en status over den eksisterende viden på området og anbefalinger til, hvordan man kan mindske risikoen for at blive syg af at arbejde med sprayprodukter.
14. november
Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed inviterede til temadag og webinar om asbest og PCB den 14. november kl. 9.50-16.00 i Eigtveds Pakhus. NFA præsenterede forskningsbaseret viden om eksponering for PCB og fungerede som moderator.
7. november 2024
Den årlige Stressforskningskonference blev afholdt den 7. november 2024 i København.
På Københavns Stressforskningscenters webside kan du bl.a. læse om centret, styregruppen og konferencen. Du finder websiden her:
10. oktober 2024
NFA inviterede til det første årsmøde om Sundhedsmiljø den 10. oktober 2024. Her præsenterede NFA i samarbejde med arbejdspladserne Sundhedsmiljøprojekter fra forskellige brancher, herunder transportbranchen, rengøringsbranchen og dagtilbudssektoren.
18. september 2024
Onsdag d. 18. september kl. 15-17.00 inviterede NFA til lancering af bogen ’Psykisk arbejdsmiljø og trivsel – viden og værktøjer til en bedre arbejdsplads’’, der er skrevet af seniorforskere på NFA Thomas Clausen og Johan Simonsen Abildgaard.
25. juni
Hvordan gennemfører offentlige arbejdspladser bedst indsatser for at mindske sygefraværet blandt deres medarbejdere? Det har forsker og ph.d.-studerende Lene Rasmussen, ler@nfa.dk, undersøgt i sit ph.d.-studie, hvor hun bl.a. har undersøgt kontekstuelle faktorer, der påvirker indsatsen og dermed effekten af sygefraværsindsatserne. Lene Rasmussen forsvarer sin afhandling på NFA tirsdag den 25. juni kl. 13-16. Interesserede er velkomne.
20.-21. juni 2024
The conference aims at bringing together leading scholars all around the world to study how organizational design and leadership impact the well-being of firms and their employees.
The conference is held in Copenhagen June 20 and 21, 2024.
17. juni 2024
Hvilken betydning har det psykosociale arbejdsmiljø for sygefraværet blandt yngre medarbejdere på danske arbejdspladser? Og er der forskel på arbejdsmiljøets betydning for sygefraværet blandt yngre arbejdstagere mellem brancher? Det har forsker og ph.d.-studerende Jeppe Karl Busk Sørensen, jks@nfa.dk, bl.a. undersøgt ved at koble data fra forskellige danske registre. Han forsvarer sin ph.d.-afhandling på NFA mandag den 17. juni kl. 13-16. Interesserede er velkomne.
3. maj 2024
Fredag d. 3. maj præsenterede seniorforskerne Thomas Clausen og Ida E. H. Madsen den nyeste forskning inden for psykosocialt arbejdsmiljø.
Læs mere om webinaret eller gense det her
19. og 23. april 2024
Den 19. og 23. april præsenterede forskere fra Aalborg Universitetshospital, Joblife og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) centrale resultater fra forskningsprojektet ASBYG om udsættelsen for asbest indenfor bygge- og anlægsbranchen.
8. marts 2024
Hvilken sammenhæng er der mellem, hvor mange kilo lagerarbejdere dagligt løfter og henholdsvis deres smerter i lænderyggen, træthed i kroppen og mentalt stress? Og hvordan påvirker sammenhængende arbejdsdage og fridage dette blandt lager- og bygningsarbejdere? Det har Rúni Bláfoss undersøgt i sit ph.d.-studie, som han forsvarede fredag den 8.3. på NFA.
18. januar 2024
Identifikation af brystkræftfremkaldende stoffer baseret på en hormonforstyrrende effekt via hæmning af proteinet PPARγ er emnet for Jacob Ardenkjær-Skinnerups ph.d.-studie, som han forsvarede den 18.1. på DTU. Studiet øger forståelsen af, hvorfor eksponering for visse kemiske stoffer potentielt kan øge risikoen for brystkræft. Det kan bl.a. bidrage til at opdage og efterfølgende forhindre eksponering for kemiske stoffer i arbejdsmiljøet, som potentielt kan fremkalde brystkræft.
13 december 2023
Online afslutningskonference for forskningsprojektet 'Mental Health Promotion and Intervention in the Workplac (MENTUPP)', som er finansieret gennem EU Horizon 2020.
22 december 2023
Sundhedsstyrelsens Rådgivende Videnskabelige Udvalg for Miljø og Sundhed og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) afholder temadagen på NFA onsdag den 22. november 2023 kl. 9.50-15.30.
6 november 2023
Er det muligt at organisere arbejdet i industrien ud fra 'Guldlok'-princippet- så det hverken stiller for høje eller for lave ergonomiske krav til medarbejderen men har en 'helt tilpas' ergonomisk balance som fremmer muskelskelet sundhed? Det har Anders Fritz Lærche undersøgt i sit ph.d.-studie.
Han forsvarer sin afhandling den 6. november kl. 10-12 i auditoriet hos det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Lersø Parkallé 105, 2100København Ø.
2 november 2023
Altid online, altid tilgængelig, altid klar til multitasking. På dette års stressforskningskonference kan du bl.a. høre om, hvad der forårsager teknostress, og hvordan man kan forhindre det. Du kan også få den aktuelle status på den danske forskning i stresshåndtering.
23 november 2023
’Digitalisering på arbejdsmarkedet’ er emnet for en konference, som Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) afholder den 23. november2023, kl. 11.00 – 15.00 hos det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø(NFA), Lersø Parkallé 105, 2100 København Ø.
11 oktober 2023
Hvad betyder det for medarbejdernes helbred at blive udsat for svampe og bakterier i arbejdsmiljøet? Og hvordan kan arbejdspladsen øge sikkerheden? Hør mere om dette på NFA's temamøde.
7. juni 2023
Der blev i 2022 anmeldt ca. 46.500 arbejdsulykker. Samtidig mistede 43mennesker livet af at gå på arbejde, og det er det højeste antal i 14 år. Det viser tal fra Arbejdstilsynet. Men hvordan bliver vi bedre til at forebygge arbejds- og dødsulykker? Og hvorfor kan det være en udfordring i nogle brancher? Den 7. juni 2023 kl. 15 afholder NFA webinar om arbejdsulykker.
23 maj 2023
Kan fem forskellige metalpartikler, der frigives ved svejsning og varmeindustrielle processer, potentielt øge risikoen for hjertekarsygdom, hvis man fx bliver udsat for dem i arbejdsmiljøet? Det har Claudia Torero Gutierrez undersøgt i hendes ph.d.-studie på Københavns Universitet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).
24 april 2023
På dette temamøde får deltagerne en status over den eksisterende viden om kvarts’ effekter på vores helbred, hvor udbredt det er på danske arbejdspladser, hvordan man måler kvarts i arbejdsmiljøet, Arbejdstilsynet stilsynspraksis og en eventuel revision af grænseværdien for kvarts i arbejdsmiljøet.
7 december 2022
Deltag i webinaret den 7. december kl. 15.30-16.45 hvor du kan blive klogere på sygefravær, og om sygefraværet i den offentlige sektor fx kan forebygges gennem et bedre arbejdsmiljø, eller om der er andre faktorer, der spiller ind. Vores deltagere vil også diskutere, hvordan forskning kan bruges i praksis på arbejdspladser til at arbejde systematisk medsygefravær.
8. november 2022
Kombineret temamøde/webinar om partikler og støv i arbejdsmiljøet. Temamødet sætter især fokus på forebyggelsen af, at medarbejdere bliver udsat for støv og partikler i arbejdsmiljøet.