Spring over hovedmenu

Podcastserie om god forflytningskultur: 'Forflyt med omtanke'

Hvad er akut fysisk overbelastning? Hvor og hvornår opstår de farlige situationer? Og hvad kan man gøre for at forebygge dem? Det forsøger podcastserien ‘Forflyt med omtanke’ bl.a. at finde svar på.

'Forflyt med omtanke' er en podcastserie på otte episoder, der har til formål at hjælpe medarbejdere i social- og sundhedssektoren med at forebygge akut fysisk overbelastning under personforflytninger. Serien belyser, hvad akut fysisk overbelastning er, hvornår de farlige situationer opstår, og hvordan man kan forhindre dem i at ske.

Podcasten er baseret på en rapport fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA), som er blevet produceret af BFA Velfærd & Offentlig administration. Rapporten undersøger årsagerne til akut fysisk overbelastning og giver konkrete råd til, hvordan arbejdspladser kan mindske risikoen.

Vigtige forebyggelsesstrategier

En central konklusion fra forskningen er, at manglende risikovurdering ofte fører til akut fysisk overbelastning. Podcasten diskuterer flere forebyggende strategier, herunder:

  • Prioritering af forflytninger og hjælpemidler
  • Bedre arbejdsvaner og brugen af borgeren eller patienten som ressource
  • Ledelsesopbakning som en nøgle til succesfuld forebyggelse

Brug podcasten til dialog og refleksion

Podcastserien kan bruges som et værktøj til at skabe dialog på arbejdspladsen om, hvordan man kan undgå skader i hverdagen. Hver episode indeholder både erfaringer fra ansatte og eksperters råd om, hvorfor skader opstår, og hvad der skal til for at forebygge dem.

Du kan lytte til alle otte episoder af 'Forflyt med omtanke' der, hvor du plejer at høre podcast, eller finde mere information på forflyt.dk/podcast.


Kontakt