Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - Af: Hanna Sigga Madslund - 01-08-2016
Ophavsmand til anerkendt stress-model er hovedtaler på den 13. Stressforskningskonference
Den tyske professor i medicinsk sociologi Johannes Siegrist vil holde foredrag om sin ”Indsats-belønning-ubalance-model”, der i dag er internationalt anerkendt i arbejdsmiljøforskningen. Det sker på den 13. Stressforskningskonference torsdag den 27. oktober 2016 i København.
Modellen om ubalance mellem indsats og belønning – på engelsk ’Model of effort-reward imbalance’– er en af de førende internationale teorier om, hvordan arbejdsmiljø og helbred hænger sammen. Teorien går ud på, at medarbejdere, som yder en stor indsats, men ikke får en tilsvarende belønning, har en forhøjet risiko for at opleve negative følelser og udvikle sygdom. Belønningen omfatter både løn, karrieremuligheder, anerkendelse, respekt og sikkerhed i ansættelsen.
Modellen er udviklet af Johannes Sigrist og kolleger
Indsats-belønning-ubalance-modellen blev oprindeligt formuleret i 1986 af Johannes Sigrist og hans kollegaer, og modellen er siden blevet brugt i stort omfang i arbejdsmiljøforskningen. Professor Johannes Sigrist er en af to hovedtalere på den 13. stressforskningskonference i København den 27. oktober 2016.
Den anden hovedtaler på konferencen er Lars Brorson Fich, adjunkt ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på Aalborg Universitet. Han holder foredrag om helende arkitektur, bygninger og sammenhængen med stress.
Alle forskere indenfor emnet opfordres til at sende abstracts
-Ud over de to hovedtalere stiler vi mod et bredt og varieret udbud af den nyeste viden om stress. Vi vil derfor opfordre alle forskere, som arbejder med stress i bred forstand, til at indsende abstracts til forskningspræsentationer eller postere. Man må gerne genbruge postere fra andre videnskabelige møder eller konferencer, siger professor Anne Helene Garde fra NFA, som igen i år er medarrangør af konferencen.
Fakta om den årlige internationale stressforskningskonference (foregår på engelsk)
- Formålet med konferencen er at udveksle og diskutere den nyeste viden om stressforskning samt koordinere og styrke den danske stressforskning.
- Målgruppen er forskere, beslutningstagere og andre med interesse i emnet. Vær opmærksom på, at konferencen foregår på engelsk.
- Det endelige program offentliggøres i starten af oktober 2016 og sendes i en mail til alle tilmeldte.
- Arrangørerne af konferencen er Københavns Stressforskningscenter, der er et samarbejde mellem Arbejds- og Miljømedicinsk Afdeling på Bispebjerg Hospital, Afdeling for Socialmedicin ved Københavns Universitet og Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
Tid, sted, priser og tilmelding (senest fredag den 7. oktober 2016)
- Tid: Torsdag den 27. oktober, 2016 kl. 9.00-15.30
- Sted: Uddannelsescentrets auditorium, Ringvej, Indgang 50, Bispebjerg Hospital, 2400 København NV.
- Tilmelding: Skriv navn, stilling, institution på hver enkelt deltager og send din tilmelding senest den 7.10.2016 til vski0002@bbh.regionh.dk. Tilmeldingerne er bindende og registreres i den rækkefølge, de indløber.
- Deltagergebyr: Indsættes i Danske Bank, reg.nr. 3100, kontonr. 3100 130564 mærket F-12205-01-39-02 senest fredag den 7. oktober 2016. CVR/SE- nr. 3348 3384. Offentligt ansatte, der har brug for en elektronisk faktura, bedes anføre EAN-nummer på tilmeldingen.
- Priser for deltagelse:
500 kroner for deltagere uden præsentation.
200 kroner for studerende uden præsentation.
Gratis for alle deltagere med en præsentation (dvs. når abstract er antaget).
Yderligere oplysninger
Lægesekretær Vibeke Skibsrud, Bispebjerg Hospital, 3531 3763 eller vski0002@bbh.regionh.dk eller professor Anne Helene Garde, NFA.