Spring over hovedmenu

Gå-hjem-møde om natarbejde og helbred

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - 22-10-2019

Hvad gør natarbejde ved helbredet, og hvad kan I gøre ved det på arbejdspladsen? Få den nyeste viden på gå-hjem-mødet den 27. november 2019.

Det er et vilkår for mange mennesker at arbejde om natten eller at have skiftende arbejdstider, fx for at pleje syge medborgere. Men der kan være helbreds- og ulykkesrisici forbundet med natarbejde.Heldigvis ved vi meget om, hvordan arbejdstiden kan indrettes, så risici minimeres – og der skabes større overskud i hverdagen for dem, der arbejder om natten.
 
På gå-hjem-mødet vil forskere fra bl.a. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø præsentere den nyeste viden om, hvordan man tilrettelægger arbejdstiden ved nat- og skiftearbejde, så helbreds- og ulykkesrisici minimeres.
 
Forskerne har bl.a. set på arbejdstiden for mere end 250.000 personer, og det har givet betydelig mere præcis viden om, hvad natarbejde betyder for ulykker, helbred og komplikationer ved graviditet.  

Program

15.00: Velkomst.

15.05: Helbreds- og ulykkesrisici ved natarbejde – hvad ved vi? v. professor Helene Garde, NFA.

15.30: Risikoen for ulykker efter aften- og natarbejde samt ved kort tid mellem to vagter v. forsker Helena Breth Nielsen, NFA.

16.00: Pause, kaffe og kage.

16.15: Helbredsrisici for gravide, der arbejder om natten v. læge Paula Hammer, Arbejds- og miljømedicinsk klinik, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

16.45: Helbreds- og ulykkesrisici ved natarbejde – hvad kan vi gøre ved det? v. professor Helene Garde, NFA.

17.00: Mødet slutter.

Tid, sted og tilmelding

Yderligere oplysninger

Specialkonsulent Niels Geisle, NFA.