Spring over hovedmenu

Kursus i ny portal til risikoledelse af nanomaterialer

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - Af: Kirsten Rydahl - 21-08-2019

Nano-Risk Governance Portal er en ny portal til risikoledelse af tekniske nanomaterialer og nanoholdige produkter. Den 10. oktober kan du få en gratis introduktion til portalen og mulighed for at afprøve nogle af dens værktøjer. Tilmeld dig kurset, som NFA afholder i København.

Til oktober lanceres en ny Nano-Risk Governance Portal, som er udviklet gennem forskningsprojektet caLIBRAte, der er finansieret af EU-midler.

Registrerede brugere kan anvende portalen til at finde data og bruge efterprøvede værktøjer til at vurdere og overvåge risici ved specifikke nanomaterialer eller nanoholdige produkter for miljø, arbejdsmiljø og forbrugere.

Alle portalens værktøjer er så vidt muligt testet grundigt ved præstationsprøvninger mod test- og måleresultater. Brugerne kan også lave en rapport over den samlede risikovurdering i portalen til fx intern og ekstern dokumentation eller risikoledelse af et udviklingsprojekt.

Målgrupper

Portalen er målrettet

  • medlemmer af arbejdsmiljøorganisationer i institutioner og virksomheder, der udvikler, producerer eller anvender tekniske nanomaterialer
  • rådgivere, der understøtter denne proces.

Den vil desuden være relevant for organisationer, myndigheder og andre, der har interesse i at vide mere om nanomaterialer og redskaber til risikovurdering og –håndtering af tekniske nanomaterialer.

Læs mere om portalen og kurset.

Tilmeld dig kurset.

Yderligere oplysninger

Professor Keld Alstrup Jensen – angående indholdet på portalen og kurset
Forskningssekretariatsleder Kirsten S. Jürgensen – angående selve tilmeldingen til kurset.