Spring over hovedmenu

Kursus om fysisk belastning ved murer- og betonarbejde

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - Af: Kirsten Rydahl - 02-07-2019

Bliv opdateret med den nyeste viden om muskel- og skeletbesvær ved murer- og betonarbejde, og find løsninger på udfordringerne sammen med andre, der arbejder professionelt med arbejdsmiljø i byggebranchen. Tilmeld dig kurset, som NFA afholder som led i et forskningsprojekt om muskel- og skeletbesvær.

Hvad er det helt præcist for en fysisk belastning, som murere og betonarbejdere bliver udsat for hver dag på jobbet? Og er det muligt at tilrettelægge arbejdet på en måde, så man nedbringer eller måske helt undgår de mest fysisk belastende arbejdsopgaver inden for murer- og betonarbejde?

Lyder det interessant, så er du måske en af 20 deltagere på et kursus, som forskere fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) afholder i København i efteråret 2019.

Fra viden til praksis

Fysiske belastninger på jobbet er en velkendt udfordring for ansatte i byggebranchen. Ledere og medarbejdere i branchen efterlyser imidlertid konkret viden om, hvor belastende de forskellige arbejdsopgaver er, så man kan fokusere indsatsen på de mest belastende arbejdsopgaver.

Derfor har forskere fra NFA nu kortlagt, hvor fysisk belastende nogle af de arbejdsopgaver, som murere og betonarbejdere udfører, rent faktisk er. Derudover skal forskerne også undersøge, hvordan relevante fagpersoner

  • kan anvende denne viden i deres daglige arbejde til at mindske den fysiske belastning ved disse arbejdsopgaver
  • bedst kan udbrede denne viden til byggebranchen.

Rådgivere, arbejdsmiljøledere og andre fagpersoner/arbejdsmiljøprofessionelle, der er godt inde i murer- og betonarbejde, inviteres nu til at deltage i et kursus over tre dage, som forskerne afholder på NFA i København.

Om kurset

På kurset præsenterer forskerne ny viden om, hvor fysisk belastende forskellige arbejdsstillinger er for murere og betonarbejdere.

Deltagerne skal

  • diskutere og komme med forslag til mulige løsninger, som kan mindske disse belastninger

  • diskutere og komme med forslag til, hvordan den nye viden bedst muligt udbredes til de relevante målgrupper.

Som kursist får du ny viden og gode idéer med hjem, som du kan anvende direkte i dit daglige arbejde.

Efter kurset vil vi også bede dig om at svare på et spørgeskema og deltage i et kort interview. Her vil vi primært spørge dig om, hvordan du har brugt den viden, du tog med hjem fra kurset.

Tid, sted og tilmelding

Tid: Kurset omfatter 3 workshops, som afholdes kl. 10-14 på følgende dage: 19. september, 24. oktober og 28. november

Sted: Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Lersø Parkallé 105, 2100 København Ø

Tilmelding: Det er gratis at deltage i kurset. Du kan tilmelde dig hos Mikkel Brandt mbp@nfa.dk tlf. 3916 5342 – oplys venligst navn, stillingsbetegnelse og arbejdsplads.

Deadline for tilmelding er den 30. august 2019. Bemærk at der kun er plads til 20 deltagere på kurset.

Kort om forskningsprojektet

Læs mere om projektet på nfa.dk.

Yderligere oplysninger

Mikkel Brandt, forsker og Jeppe Ajslev, seniorforsker, begge NFA