Spring over hovedmenu

LANCERING: Nyt forskningsbaseret materiale fra NFA klar til arbejdsmiljøuddannelsen

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - 01-11-2023

Nyt materiale fra NFA skal hjælpe udbydere af arbejdsmiljøuddannelsen med at klæde arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere på til at håndtere og forebygge stress og smerter.

Se materialet til arbejdsmiljøuddannelserne

De skal have fingeren på pulsen, når det gælder medarbejdernes trivsel og sikkerhed. Og de skal være klar med konstruktive forslag til at forebygge og håndtere udfordringer i arbejdsmiljøet.

Det er et stort ansvar, der hviler på arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere i virksomhedernes arbejdsmiljøorganisation.

Derfor ønsker Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) at være med til at sikre, at de har adgang til den mest solide og opdaterede viden om arbejdsmiljø.

I samarbejde med en række udbydere af den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse lancerer NFA nu tre videoer og to temaark, som kan indgå i uddannelsen og bidrage til at give kursisterne et forskningsbaseret fundament at stå på i deres daglige arbejde.

Forskning skal gøre en forskel på arbejdspladserne

Hvert år sidder omkring 15.000 arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere på skolebænken for at gennemføre den obligatoriske arbejdsmiljøuddannelse. De vender alle tilbage på deres arbejdsplads, hvor de skal være med til at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø.

- Arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere er vigtige brobyggere, der bringer vores forskningsbaserede viden og værktøjer ud på arbejdspladserne, så forskningen kan gøre en forskel både for den enkelte medarbejder og for organisationen, siger direktør på NFA Steffen Bohni.

- NFA har masser af vigtig viden, der bl.a. kan være med til at sænke sygefravær og skabe trivsel blandt medarbejderne. Derfor er en af vores vigtigste opgaver at sikre, at vores viden når helt ud og bliver brugt på de danske arbejdspladser.

Se materialet til arbejdsmiljøuddannelserne

Yderligere oplysninger

Kommunikationsmedarbejder Maja Kirstine Andersen, NFA