Spring over hovedmenu

Nyt materiale til arbejdsmiljøuddannelsen får en varm velkomst

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - 20-11-2023

Sammen med udbydere af arbejdsmiljøuddannelsen har NFA udviklet en række videoer og temaark om småøvelser og stress, som skal bruges som undervisningsmateriale på uddannelserne. Materialet er blevet godt modtaget efter lanceringen.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) lancerede 1. november tre videoer og to temaark, som er lavet til brug på den lovpligtige arbejdsmiljøuddannelse.

Alle materialerne er blevet til på baggrund af dialog med flere udbydere af uddannelsen. De har givet indblik i, hvordan NFA’s forskning bedst kan formidles på uddannelsen til de deltagende arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere.

Glæde blandt udbydere af uddannelsen

Materialet bliver også taget godt imod af udbyderne:

- Vores undervisere har en enormt vigtig opgave med at klæde arbejdsmiljørepræsentanter og arbejdsledere på, så de kan være med til at sikre et godt arbejdsmiljø på deres arbejdspladser. Vi ønsker, at de skal stå på den nyeste og mest solide viden i deres arbejde. Derfor er vi meget glade for, at NFA har udviklet spændende og brugbare materialer baseret på deres vigtige forskning, og vi glæder os til at tage det i brug, siger Jens Nørlem, der er sekretariatsleder i PUF, som udbyder arbejdsmiljøuddannelsen til MED- og arbejdsmiljøorganisationen i kommuner og regioner.

Samme toner lyder fra afdelingsleder i Human House Trine Juulstrup:

- Vi glæder os til at tage de flotte vidensark og videoer i brug på uddannelsen. Hvor er det godt skåret ind til benet med så stort et informativt materiale, siger hun.

Præsenteret for undervisere

Materialet er bl.a. blevet præsenteret på PUF’s underviserkonference og på AT’s underviserkursus. Materialet til arbejdsmiljøuddannelserne er tilgængeligt på NFA's hjemmeside.

NFA vil desuden afholde to webinarer i 2024 målrettet undervisere på arbejdsmiljøuddannelsen, der ønsker at holde sig opdateret på den nyeste forskning inden for arbejdsmiljø.

Yderligere oplysninger

Kommunikationsmedarbejder Maja Kirstine Frovin Andersen, NFA.