Animationsvideoer om robotter i ældreplejen
Velfærdsteknologi er en integreret del af plejesektoren i dag. Disse to animationsvideoer handler om, hvordan ledelse og medarbejdere kan lære at bruge teknologierne rigtigt.
Velfærdsteknologi som fx loftlifte, vend-let-senge og vaske-tørre-toiletter er blevet en del af hverdagen for medarbejderne i ældreplejen. Men det er ikke helt let for medarbejdere at anvende de nye teknologier. Derfor er det vigtigt, at ledelsen har en strategi for at uddanne og opkvalificere medarbejderne, så de nemt kan bruge den nye teknologi og koble den til kerneopgaven. De nye teknologier er dog blevet et vilkår, og det har en betydning for arbejdsmiljøet. Det viser ny forskning fra NFA, der danner rammen om to nye animationsvideoer.
Forskningen viser, at teknologierne fungerer på plejehjemmene, når ledelsen har lavet en veludviklet strategi for indførelsen af dem. Strategien skal netop være koblet til kerneopgaven, for ellers kan det være vanskeligt at komme i gang med at indføre og bruge den nye teknologi.
Se de to videoer
Animationsvideoerne bygger på nogle af rapportens fund ved at fokusere på velfærdsteknologier som et vilkår og på implementeringen af dem.
Video 1 - En hverdag med teknologi
Velfærdsteknologi kan vække følelser som glæde, frustration og forvirring hos medarbejderne. Det er blevet et vilkår i ældreplejen, men det kræver, at ledelse og medarbejdere lærer at bruge teknologierne rigtigt. Se animationsvideo 1 - en hverdag med teknologi
Video 2 - Hils på lederen Bjarne!
Den nye teknologi skal også implementeres på arbejdspladserne. Så hvad er det vigtigt at have fokus på? Se animationsvideo 2 - hils på lederen Bjarne!
Læs mere
Læs den tidligere nyhed om rapporten Tydelig ledelsesstrategi letter indførslen af ny teknologi
Download rapporten: Ajslev JZN, Johansen HH og Poulsen OM. Nye teknologier i ældreplejen. Plejecentres implementering af velfærdsteknologier og teknologiernes betydninger for arbejdsmiljø og fagidentitet. 58 sider. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, 2017.
Yderligere oplysninger