Spring over hovedmenu

Stress-konference: NFA bidrager med oplæg om arbejdsrelateret stress og kronisk sygdom

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø - 23-03-2023

Den årlige stresskonference samler både forskere og praktikere, der arbejder for at forebygge og behandle stress i Danmark.

Har du et stresset arbejde, risikerer du tidligt i livet at få en kronisk sygdom som diabetes, kræft, astma eller demens. Især hvis du er mand.

Det var budskabet fra ph.d.-studerende ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) Jeppe Karl Sørensen, der holdt oplæg til Stresskonferencen 16. marts.

Han stod sidste år i spidsen for en undersøgelse, der viser sammenhæng mellem stress og flere kroniske sygdomme. Og det er hovedpunkterne fra den forskning, som han var inviteret til konferencen for at fortælle om.

- Vi har haft en fornemmelse af, at der er denne klare sammenhæng mellem stress og sygdom og med dette store studie kan vi påvise en signifikant sammenhæng mellem stress på jobbet og en længere række af kroniske sygdomme, fortæller han.

- Vi håber nu, at denne undersøgelse bliver fulgt op af andre studier, så vi med endnu større sikkerhed kan påvise denne sammenhæng mellem stress og kronisk sygdom.

Stresskonferencen har fundet sted siden 2016. Formålet er at samle og formidle den nyeste viden inden for bl.a. stress og mental sundhed.

Læs mere om undersøgelsen af sammenhængen mellem stress og kronisk sygdom

Yderligere oplysninger